Кращі сорти редиса для посадки навесні в 2022 році

Оновлено: 30.09.2021


Один з найбільш ранніх овочів, який заповнює виснажений за зиму організм корисними речовинами. Багатий на вітаміни, серед яких лідируючі позиції займає С, В і РР. У редисці більше 20 видів мінеральних речовин. І при цьому містить всього 15 ккал на 100 гр. Правильно підбираючи сорти, можна балувати себе їм цілий рік.

Лучшие сорта редиски для посадки

Найпопулярніші представники редису, які можна використовувати як для задоволення власних потреб, так і вирощувати для масового продажу:

Редис Селеста - відноситься до ранніх, гібридним сортам. За формою нагадує кулю, насичено червоного кольору. Щільна, однорідна м'якоть ніжно-білого кольору. Важить до 25 гр. Сама рослина дуже компактна. Можна садити в парниках або на відкритому ґрунті. При посадці не вимагає додаткового освітлення, простий у догляді. Урожай дуже рясний, весь редис однорідний. Цінується на ринку через відмінні смакові якості і привабливого зовнішнього вигляду. Середній термін дозрівання 3,5 тижні.

Редис Сора - ранньостиглий сорт, росте близько 3 тижнів. Округлий коренеплід виростає до 4 см. В діаметрі, з тонкою, рівною, карміново-червоною шкіркою. Досягає 20-25 гр. Прозора, біла м'якоть дуже соковита. Можна висаджувати в будь-який час року. Стійкий до шкідників і захворювань. Особливістю є висока стійкість до умов довгого світлового дня.

Редис 18 днів - циліндричний коренеплід, подовженої форми з округлою голівкою. Діаметр до 2 см, маса від 17 до 20 грам. Рожево-червона голівка переходить в абсолютно білий кінчик. На розрізі ніжна, але щільна, без пустот. Смак солодкуватий, трохи гірчить. Весь період зростання триває 15-22 дня. Завдяки такій скоростиглості можна отримувати кілька врожаїв за сезон, висаджуючи її через кожні 2 тижні. Характерна висока врожайність і рівномірне созрівання. Хороший імунітет, стійка до несприятливих погодних умов.

Редис Французький сніданок - має витягнуту, циліндричну форми з плоскою голівкою. Довжина 6 см, маса 10-12 гр. Яскрава малинова шкірка плавно переходить в білий кінчик. Хрустка, щільна м'якоть солодкувата на смак. Ранньостиглий, достигає за 3 тижні. Добре показав себе в ущільнених посадках. Краще садити в закритому ґрунті, в цьому випадку його можна вирощувати цілий рік.

Редис Чемпіон - великі червоно-малинові, трохи подовжені коренеплоди з хрусткою м'якоттю і солодкувато-гострим смаком, без звичайної гіркоти. При тривалому зберіганні не старіють і не утворюють порожнеч. Вага до 20 грам, діаметр до 6 см. Вирощують як в закритому, так і у відкритому ґрунті. Період росту 25-27 днів. Добре виглядають в пучках.

Редис Алекс - дуже ранній, період від всходу і до дозрівання всього 18 днів. Через відсутність реакції на тривалість світлового дня, вирощується протягом усього року. Коренеплоди практично одного розміру і форми. Круглі, яскраво-червоні, ніжні, але при цьому соковиті і хрусткі. Смакові якості чудові. Середня вага зрілого редису 17-20 грам.

Редька зимова чорна - незамінне джерело вітамінів і корисних речовин. Відрізняється різким, пекучим смаком, з невеликою гіркуватістю. Овоч круглий, до 10 см. В діаметрі, може досягати маси до 0,5 кг. Покритий чорною, щільною, але тонкою і гладкою шкіркою. М'якоть соковита, біла. Вирощується тільки у відкритому ґрунті, славиться високою врожайністю, невибагливий у догляді і стійкий до несприятливих факторів навколишнього середовища. Головна відмінна риса - придатний для тривалого зберігання.
Коментарі
-->