Оновлено: 30.09.2021
Один з найбільш ранніх овочів, який заповнює виснажений за зиму організм корисними речовинами. Багатий на вітаміни, серед яких лідируючі позиції займає С, В і РР. У редисці більше 20 видів мінеральних речовин. І при цьому містить всього 15 ккал на 100 гр. Правильно підбираючи сорти, можна балувати себе їм цілий рік.
Найпопулярніші представники редису, які можна використовувати як для задоволення власних потреб, так і вирощувати для масового продажу:
Редис
Селеста - відноситься до ранніх, гібридним сортам. За формою нагадує кулю, насичено червоного кольору. Щільна, однорідна м'якоть ніжно-білого кольору. Важить до 25 гр. Сама рослина дуже компактна. Можна садити в парниках або на відкритому ґрунті. При посадці не вимагає додаткового освітлення, простий у догляді. Урожай дуже рясний, весь редис однорідний. Цінується на ринку через відмінні смакові якості і привабливого зовнішнього вигляду. Середній термін дозрівання 3,5 тижні.
Редис
Сора - ранньостиглий сорт, росте близько 3 тижнів. Округлий коренеплід виростає до 4 см. В діаметрі, з тонкою, рівною, карміново-червоною шкіркою. Досягає 20-25 гр. Прозора, біла м'якоть дуже соковита. Можна висаджувати в будь-який час року. Стійкий до шкідників і захворювань. Особливістю є висока стійкість до умов довгого світлового дня.
Редис
18 днів - циліндричний коренеплід, подовженої форми з округлою голівкою. Діаметр до 2 см, маса від 17 до 20 грам. Рожево-червона голівка переходить в абсолютно білий кінчик. На розрізі ніжна, але щільна, без пустот. Смак солодкуватий, трохи гірчить. Весь період зростання триває 15-22 дня. Завдяки такій скоростиглості можна отримувати кілька врожаїв за сезон, висаджуючи її через кожні 2 тижні. Характерна висока врожайність і рівномірне созрівання. Хороший імунітет, стійка до несприятливих погодних умов.
Редис
Французький сніданок - має витягнуту, циліндричну форми з плоскою голівкою. Довжина 6 см, маса 10-12 гр. Яскрава малинова шкірка плавно переходить в білий кінчик. Хрустка, щільна м'якоть солодкувата на смак. Ранньостиглий, достигає за 3 тижні. Добре показав себе в ущільнених посадках. Краще садити в закритому ґрунті, в цьому випадку його можна вирощувати цілий рік.
Редис
Чемпіон - великі червоно-малинові, трохи подовжені коренеплоди з хрусткою м'якоттю і солодкувато-гострим смаком, без звичайної гіркоти. При тривалому зберіганні не старіють і не утворюють порожнеч. Вага до 20 грам, діаметр до 6 см. Вирощують як в закритому, так і у відкритому ґрунті. Період росту 25-27 днів. Добре виглядають в пучках.
Редис
Алекс - дуже ранній, період від всходу і до дозрівання всього 18 днів. Через відсутність реакції на тривалість світлового дня, вирощується протягом усього року. Коренеплоди практично одного розміру і форми. Круглі, яскраво-червоні, ніжні, але при цьому соковиті і хрусткі. Смакові якості чудові. Середня вага зрілого редису 17-20 грам.
Редька
зимова чорна - незамінне джерело вітамінів і корисних речовин. Відрізняється різким, пекучим смаком, з невеликою гіркуватістю. Овоч круглий, до 10 см. В діаметрі, може досягати маси до 0,5 кг. Покритий чорною, щільною, але тонкою і гладкою шкіркою. М'якоть соковита, біла. Вирощується тільки у відкритому ґрунті, славиться високою врожайністю, невибагливий у догляді і стійкий до несприятливих факторів навколишнього середовища. Головна відмінна риса - придатний для тривалого зберігання.