Відео: ТОП-5 багаторічних рослин-антисептиків

Овочі та зелень, які забезпечать вас вітамінами на цілий рік (артишок, ревінь, щавель, кучерява петрушка) розглянемо кожну з цих рослин більш детально.


Ревінь або румбарбар

Має великі прості листки, довгі пружні соковиті стебла які ростуть до 1м у висоту. З ботанічної точки зору це овоч, але при приготуванні його вважають фруктом, тому що з нього виготовляють варення, компоти,освіжаючі напої,  киселі, конфітюри, соки, желе, цукати, начинку для випічки. Використовують як антисептичний і протизапальний засіб. В  їжу якраз і вживають вживають стебла, які містять велику кількість клітковини, клітковина покращує апетит і травлення. Румбамбар містить бурштинову кислоту, яка покращує роботу серця, зокрема зміцнює серцевий м'яз. Багатий на вітамін С ревінь зміцнює імунітет. Незаміний вітамін Є  відповідає за здорову шкіру та нігті, гарне волосся, покращує зір. Заліза і магнію за даними в ревені більше як у яблук, саме вони забезпечують здоровий сон і міцну нервову систему.  

Придбати у нашому магазині ви можете сорт ревеню Вікторія


Кмин

Як ліки застосовується завдяки знеболювальному та антисептичному ефектам. Також він виявляє седативну і жовчогінну дію. Плоди кмину ефективні при лікуванні кашлю, а також при будь-яких запальних процесах у дихальній системі, оскільки активізують виділення слизу.

Корисні властивості кмину дозволяють використовувати його при набряках, а також для активізації процесів травлення, для поліпшення лактації і в якості спазмолітика. Рослина ефективно бореться з метеоризмом, зокрема, позбавляє немовлят від кольок. Перед тим як вирощувати і застосовувати ознайомтеся з детальною інформацією про ці рослини, оскільки всі лікарські рослин, зокрема всі рослини мають побічні ефекти.

Придбати у нашому магазині ви можете кмин звичайний


Артишок

Артишок – це квіткова брунька рослини, яка не розпустилася і складається з великих м’ясистих лусочок. У кулінарії застосовують і дуже молоді бруньки – квіти, і більш пізні – шишки. Вибираючи артишоки, звертайте увагу на те, щоб вони були рівномірно зеленого кольору, не мляві і не дуже сухі, при цьому розмір артишоків може вас не хвилювати, так як овоч будь-якої величини знайде своє місце на обідньому столі.

Незважаючи на те що артишок вважають овочем, він є різновидом розторопші. Це рослина з'явилася в Середземномор'ї і століттями використовувалося як лікарський засіб. Артишоки допомагають знизити рівень цукру в крові і поліпшити травлення; корисні для серця і печінки. Особливо корисні в період дозрівання з квітня по червень. Артишоки відрізняються низьким вмістом жиру, високим вмістом клітковини і багаті вітамінами і мінералами, такими як вітамін С, вітамін К, фолат, фосфор і магній. Вони також є одним з найбагатших джерел антиоксидантів. Артишок зменшує рівень "поганого" холестерину в крові та знижує підвищений артеріальний тиск.


Щавель

Щавель широколистий, кислий або звичайний багаторічна трав'яниста рослина, що росте у великій кількості на більшій частині Європи на луках та культивується як городина.

Листки щавлю використовують для приготування салатів, супів та соусів. Ця рослина містить щавлеву кислоту, яка надає їй характерного смаку з кислинкою. він достатньо добре піддається заморозці та консервуванню.

Щавель не просто додає цікавий відтінок смаку стравам, він може надавати противірусну дію. Щавель містить велику кількість вітаміну А, В, С, що сприятливо позначається на стресостійкості організму, гостроті зору і настрої. Також щавель містить безліч мікроелементів - кальцій, магній, фосфор, калій, залізо та інші. Щавель покращує травлення і має жовчогінні властивості. Завдяки вмісту дубильних речовин, рослина має в'яжучу дію на організм. Вживання щавлю допомагає при авітамінозі і анемії.

Найбільш популярний сорт щавелю Бельвільський у нашому магазині


Петрушка

Петрушка кучерява Дворічна пряно-овочева рослина. Здебільшого петрушку вирощують для використання в кулінарії, через її смакові якості. В їжу використовують її корінь та листя. Неодмінний складник української кухні. У порівнянні з іншими овочами, петрушка багатша на вітамін A, а також містить вітаміни К і С. 

Незвичайний сорт петрушки Гігант де Італія

Коментарі
-->